21.12.2014, 17:25 UhrDeutsch | English
Hallo Gast [ Registrierung | Anmelden ]

Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Vorheriges Thema anzeigen Druckerfreundliche Version Einloggen, um private Nachrichten zu lesen Nächstes Thema anzeigen
Autor Nachricht
niglo99
Titel: Eee 701  BeitragVerfasst am: 05.06.2008, 15:12 Uhr



Anmeldung: 05. Jun 2008
Beiträge: 9

Just got an Eee. Can't find anything relevant in English (have no German).

Has anyone put Kanotix on an Eee?

Any ideas, recommendations, things to avoid very welcome!
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
Kano
Titel: Eee 701  BeitragVerfasst am: 05.06.2008, 15:56 Uhr



Anmeldung: 17. Dez 2003
Beiträge: 16313

You can install it via usb stick or via pxe boot. Ask in IRC for more info.
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
niglo99
Titel: RE: Eee 701  BeitragVerfasst am: 05.06.2008, 16:06 Uhr



Anmeldung: 05. Jun 2008
Beiträge: 9

Can't do IRC -- can we create something more permanent? Have external USB DVD drive and Thorhammer CD.

Issues for me are drivers and avoiding unnecessary read/writes, otherwise I think it'll be straightforward enough. Winken

Then there's just the trickery of making it boot up faster.
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
Kano
Titel: RE: Eee 701  BeitragVerfasst am: 05.06.2008, 19:01 Uhr



Anmeldung: 17. Dez 2003
Beiträge: 16313

Well best would be you boot with

screen=800x480

boot option to use fullsize of your display. After install you have to update the madwifi driver for you WLAN with a special patched one.

http://madwifi.org/ticket/1679

That should be the main change to get online with it. Be sure you use rightclick on network-manager icon to configure wlan after install of new driver + reboot.
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
niglo99
Titel:   BeitragVerfasst am: 05.06.2008, 21:21 Uhr



Anmeldung: 05. Jun 2008
Beiträge: 9

Thanks for that.

Any ideas about preserving the flash drive? I thought ext2 to avoid the re-writes a journalling filesystem would entail, no swap partition (not enough space, anyway!), but I believe there are mount options which try to keep flash alive for longer.

Apart from the small drive device, I've put modern Linuxes on less powerful machines and I may upgrade the memory to 2gig.

These little sub-notebooks seem to be becoming very popular: everything a big notebook has, without the hastle of dragging round a bulky, heavy, expensive peice of kit. The Acer equivalent of the Asus looks very nice, too.

They're too good for Xandros!

Unless the latest upgrade fixes my WiFi, I'll be installing at the weekend.
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
harryhood
25 Titel: noatime  BeitragVerfasst am: 06.06.2008, 00:19 Uhr



Anmeldung: 22. Apr 2005
Beiträge: 90

I use RC7 as a LiveCD with a persistent /home on a USB stick.
To help the stick last a bit longer, I edited fstab:

/dev/sdb1 /media/sdb1 vfat noauto,users,exec,noatime,umask=000,shortname=mixed,quiet,utf8,uid=kanotix,gid=1000 0 0

Apparently, when Linux "reads" a file, it also "writes" to it to update the last time it was accessed?
Anyhow, I found out about it on the Ubuntu forums. I think I've
edited fstab right....
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
niglo99
Titel: RE: noatime  BeitragVerfasst am: 06.06.2008, 00:48 Uhr



Anmeldung: 05. Jun 2008
Beiträge: 9

That's it! noatime was what I was looking for! Good man!
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
niglo99
Titel:   BeitragVerfasst am: 08.06.2008, 16:57 Uhr



Anmeldung: 05. Jun 2008
Beiträge: 9

Update! I'm stuck. Traurig

The update DVD for the Eee went on OK, but did not fix the DHCP issue. I know it went on, because the latest Xandros lunacy of using Windows style mount points: A, D, E and so on is evident.

I moved the following here, thinking it more appropriate!

So, Kanotix, save my Eee!

Problem is, that the usual cheatcodes options do not display correctly: I get a wierd little screen with error and gibberish on it as a sort of pop up, and the Eee boots up into a German screen with German keyboard. The desktop itself re-sizes correctly, but application screens are far too big.

Of course, I can sort the keyboard out (although it would be so nice to have English UK as one of the default options: Kano, most of the English speaking world do not use US Keyboards! -- I know, the KDE community believes otherwise, but they are wrong!) but after that I'm stuck.

From a running Kanotix, how do I change language and screensize?

This now moved here: http://forum.kanotix.net/index.php?name ... 274#162274
 
 Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden  
Antworten mit Zitat Nach oben
Beiträge vom vorherigen Thema anzeigen:     
Gehe zu:  
Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Neues Thema eröffnen   Neue Antwort erstellen
Vorheriges Thema anzeigen Druckerfreundliche Version Einloggen, um private Nachrichten zu lesen Nächstes Thema anzeigen
PNphpBB2 © 2003-2007 
 
Deutsch | English
Logos and trademarks are the property of their respective owners, comments are property of their posters, the rest is © 2004 - 2006 by Jörg Schirottke (Kano).
Consult Impressum and Legal Terms for details. Kanotix is Free Software released under the GNU/GPL license.
This CMS is powered by PostNuke, all themes used at this site are released under the GNU/GPL license. designed and hosted by w3you. Our web server is running on Kanotix64-2006.